Signal punye ceghite....




Betoi le kate oghang.....
Memandu keghete atopon mawak moto sekaghang ni memerlukan tahap kesaboghan yg tinggi.....
itule satu sbbnye ngape oghang Malaysia yg dikenali sebagei masyakarat yg berbudi bahase tapi akhirnye beghubah bile udah dok kat jalanghaye.....

make tak heghan le kalo kadar eksiden kat Malaysia ni selalu je meningkat......
lebih2 lagi kalo musim peghayaan.....

ade jenih oghang Malaysia yg bende2 basic ato bende yg paleng simple pun deme tak gheti nak buat bile memandu.....
membeghi SIGNAL......susah sangat ke nak bagi signal bile nak tuko aghah ke mane2???.....

dalam kite berjage2 ateh jalan ghaye...tapi disebabkan oleh oghang lain kite tereksiden.....
contoh mudah bile nak membelok ke kighi atopun kanan.......
salahke kalo bagi signal awei......
ade jugak yg tak bagi signal langsung......
ni bile dah dekat baghu le sebuk bagi signal....
mmg dah tak bergune dahh.....
kompom le cium bontot keghete tu nanti........

kalo ghase susah sangat nak bagi signal ateh jalan....
apekate nanti.....
sape2 yg nak beli keghete baghu tu....
mintak2 le keghete baghu kome tu takyah ade signal....
kome udah jimat satu segi......

ato kalo sape2 yg udah ade keghete tu.....
buang le signal kome.....
takyah dah kome ade butang signal lagi dahhh....

kalo tak gheti ato tak paham2 jugak tak tau lee....

2 Responses to "Signal punye ceghite...."

  1. orang malaysia ni malas nak signal coz takut bulb lampu 2 mudah terbakau kot.....x pun...x gheti mana letaknye button signal...kalau nak nengok org pasang signal..bila diorang baru nak ambil lesen konfom nak pi masuk pintu pagar umah pun gerenti pasang.....

    ReplyDelete
  2. cehhh....sebenonye mmg deme2 yg tak gune signal mmg takde sivik...... buat nyusah oghang jeee....... kang dah eksiden bising tak ingat...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss