Bapa tak kesah Pinkan Murtad




Sesekali awok berceghite (bercerita)mengenai dunia Artis....
dan awok berceghite (cerita) mengenai kesah Artis Indonesia ayng dikenali dengan name Pinkan Mambo......
takde kene mengene dengan Sheila Mambo.....

walopon ceghite ni takde kaitan langsong dengan artis Malaysia....
tapi sebagei (sebagai) seoghang (seorang) umat Islam....
awok ghase (rasa) ceghite (cerita) die patot diketahui oleh oghang (orang) ramai.....

awok sebenonye bukanle nak ceghite (cerita) sangat pasei hei (hal) minah ni....
tapi berminat nak menguleh (mengulas) hei (hal) dia menuko (menukar) agame die jee.... Nauzubillah....
sebelom ni minah ni beragame Islam.....
dan seperti yang dibeghitahu (diberitahu) oleh bapak die...... Youke Mambo....... cumenye tak dibeghitahu (beritahu) agame baghu (baru) die.....

dengan senangnye dan rela hati....
bapak minah ni bulih tak kesah anak die bertuko agame.....
siap cakap menghormati keputusan anak die dengan alasan anak die udah dewase.....
aduiiilaaa........

senangnye camtu....
kunon2 bapak yang prihatin laaaa....
camtu le kalo bapak pun udah tak kesah.....
anak nak jadi hape.....
memang tande akhir zaman lee......

Awok sedih mace (bace) kesah die ni.....
sedih sebab mudah sangat die menuko agame....
macam tuko baju jee.....
moge2 Allah bukak pintu hati die untuk meneghime (menerima) kembali Islam....

P/S: mintak dijauhkanle daghi (dari) bende ni berlaku kepada ahli keluarge kite...... Amin...

6 Responses to "Bapa tak kesah Pinkan Murtad"

  1. eee... leh plak bapak dia x kisah
    tp kat Indon nie kebebasan agama diaorang memang bebas giler... huhu

    dulu masa gie Indon bayangkan 1 kedai leh jual ayat2 suci quran ngan patung2 agama lain... salib pun manyak. jadik konpius plak..

    ReplyDelete
  2. itu le masalahnye kat Indon ni.....deme pegang sangat Pancasila.....sudahnye agama tu jadi macam takde nilai jee....... sudahle camtuu

    ReplyDelete
  3. skrunk dah manyak bencana melanda kat diaorg... masih tak sedar2 agi ker diaorg nie ek?

    pepun harap2 Mesia dapat kekal harmoni cam skrunk nie.. tue lom dengo Melayu-Islam kat Singapo plak huhu... manyak jugak citer deme tapi tak heboh kat news jerk!

    ReplyDelete
  4. itupun ade puak2 deme nak gile nak menyerang Malaysia.......yng tak sedo dighi...bape banyak dah RM Malaysia yang dah deme makan........dasar tak sedo dighi!!!

    ReplyDelete
  5. kalo udah bertuhankan duit dan berakidahkan dunia gini la jadinya ..

    agama kena ngikut puak depa ni bukan depa ni kena ikut agama .. nauzubillah ..

    buleh ikut sedap telunjuk depa ja nak ikut hat mana ..

    ReplyDelete
  6. x knal artis ni..tapi kat sana..kawin beza agama pun lpas.. ni tambah2 bab murtat..so rasa depa mcm dah x de perasaan kot..ikut daerah n kawasan.. klau yg kuat pegangan agama memang depa jaga..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss