Bahasa Melayu Standard



Errmmm...
ade yg anto email pade awok....
mintak kalo bulih tu.,...
menulih le gune Bahasa Melayu Standard....
alasannye die penin mace posting awok yg tak beghape pekat Peghaknye ni....

aduiii....
awok bukanle tak bulih menulih gune Bahasa Melayu Standard....
tapi masalahnye....
awok agak selese naip gune Bahase Melayu Peghak......
yg awok ghase tak sepekat blog2 kat bawoh ni...
http://tinujg3.blogspot.com <---tuan tanah kedaung = Waghih Kuale
http://sharouk1.blogspot.com <---tuan tanah kedaung = Ngonyen .....Nyongen
http://samadjfr.blogspot.com <---tuan tanah kedaung = atasnamaaku

kalo kome masuk blog deme lagi kome kene bace pelan2....
kalo tak kome lagi penin....
lagi satu alasan kawan awok tu....
nanti jumlah traffic ke blog awok ni kughang.....
yg mace nanti pun oghang Peghak jeee......

itule.....
awok akan pikirkan bende ni dulu sebelum buat keputusan.....
tapi macam mane pun....
menulih gune Bahase Melayu Peghak awok akan teghuihkan.....
tapi mungkin berselang seli dgn posting yg gune Bahasa Melayu Standard....
uhukkkkk

8 Responses to "Bahasa Melayu Standard"

  1. Yop,

    Teman jak kesah mike boleh selang selikan dengan bahase standard. Tapi bagi teman tetap dengan pendighian teman, bile lagi nak ngunekan bahase tempatan. Tengok ghagam oghang Kelantan deme tetap menggune bahase deme walo deme duduk dimane kecuali bilangan deme kecik.Teman idak mengharapkan bilangan yang ghamei nyenguk blog teman,janji teman boleh nulih. Buatnye idea tak keluo tumpo yop..

    ReplyDelete
  2. anok temanpun ngelupo mace ape yg teman tulih..sbb tu le teman selang seli ngan bahasa standard..

    ReplyDelete
  3. mane nyer yeop nak muehkan ati seme oghang.. kakyong pun suka baca n3 sini.. sbb kakyong tak reti sgt nak tulis pure peghok ni...

    cuma nak tanya ' kedaung' tu apa maksudnya??

    ReplyDelete
  4. adeh itu le kite...manakan bulih memuehkn ati semua oghang..idak gitu?

    ReplyDelete
  5. gua pun susah. nak bace loghat nih.. hahahah

    ReplyDelete
  6. Salam yop,
    Pandei mike le yop menyesueikan bahase yang mike nak nulih. Yo le same-same untung, ghugi tolak ketepi.

    ReplyDelete
  7. kekeke.....
    awok mmg akan kekei gune bahasa Kebangsaan Peghak ni.....tapi tambah sikit ....ato letak dlm kughungan bahasa Melayu stended je lee....... macam kengkawan semue kate lee....bukan senang nak puehkan hati semue oghang......tapi kite cube le yg terbaekkk.......

    P/S: Segale komen awok akan bace dan uleh......sile...sileee

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss