Menulis



Awok tak napikan (nafikan) ....
awok memang suke menulih (menulis).....
tak kighe (kira) le ape subjeknye.....
dan awok jugak tak teghikat (terikat)dengan satu-satu subjek je.....

awok juge memang banyak idea yang nak diceghitekan (diceritakan).....
tapi kalo kome peghatikan...(perhatikan).....
semue penulisan awok agak longgar....
maksudnye.....
awok takkan menulih secaghe (secara) mendalam setiap subjek yang awok tulih(tulis).....

kecuali ade permintaan untuk menguleh (mengulas) sesuatu isu yang siriyes (serious)....
macam yang awok pernah bagitau sebelom ni.....
awok tak nak pengunjong ke blog awok ni jenuh nak berpikir (berfikir)....
tiap kali ke blog awok ni......

tapi tak bermaksud yang awok ni tak siriyes (serious) sepanjang mase...
cumenye blog pade awok medium terbaek (terbaik) untuk menceghitekan (menceritakan) ape saje yang kite ghase (rasa) perlu dibeghitahu (diberitahu)pade oghang ghamei (orang ramai).....
tapi bergantong juge pade tahap keghajinan (kerajinan) kite menulih (menulis).....
dan tahap kesebokan (kesibukan) yang tak tentu mase ......

kalo kome tengok dalam sehaghi (sehari) lebih daghi (dari) 4 entri awok keluokan....
itu maknenye tahap kesebokan awok pade tahap yang paling ghendah (rendah) sekali....
dan tahap keghajinan (kerajinan)awok di tahap yang paling maksimum sekali.....
dan yang penting awok tak bulih tengok blog awok ni takde entri baghu (baru) untuk tatapan pengunjong......
ishhhh...tak bulih lee....

P/S: awok udah jawap soalan mike yop??? mike tau mike sape!!

14 Responses to "Menulis"

  1. samele kite yop weih...

    menulih/menaip tak details sgt kecuali ada rekues katanyer...

    slmt menulih lg dan lg yer ! ")

    ReplyDelete
  2. alaa...blog saya pun tak la sehebat mane...blog awak best la...tak kurang hebatnye...ade cerita yg boleh saya kasi pendapat, ade yg tak...ade yg saye minat, n ade yg saya tak minat, minat, komen!

    ReplyDelete
  3. Yong Ummi Hanie....
    bukan ape.....niat berblog ni sebab seghonok (seronok) ..... jadi taknak siriyes (serius) sangat.....
    Insyallah awok akan menulih selagi bulihhh

    ReplyDelete
  4. Yong eMMe.....
    err....terkembang le sekejap.....awok menulih ikut pendangan awok berdasarkan isu semase....atopun yang udah lepaih...... apepun tq le sebab sudi menjenguk ke sini..... teghuihkan melawat ghumah awok tak sebeghape ni...

    ReplyDelete
  5. ce kabo ke teman ni yeop...blog teman ni masok jenih yang mane pade pendapatan mike tu..

    ReplyDelete
  6. uiiii....mike CHor....tang idea memang superb....bile mike berpalsapah.....memang mendalamle maknenye...... awok pulak selagi bulih jeee......

    ReplyDelete
  7. tang superb yang teman idok tahan tu..geli nengo nye.. tapi teman bekenan ngan mike ni..ghajin n selambe..oghang mude yak ?

    ReplyDelete
  8. daeng...

    menulis lah dr hati.. Insya ALlah semoga ianya akan mengetuk hati2 yg lain..

    kakyong menulis ikut ragam hati (mood)... kalo buleh hari2 nak citer hal anak2 jer.. tp kang semua n3 hal anak2, org pun bosan jugak kan...

    org kata, masa anak2 masih kecik ni la elok kita rakam/tulis segala perilaku depa.. nanti dah besor citer hal dah besor pulak.... kan kan..

    ReplyDelete
  9. uiiiiiiiii awok memang mude lagiii..... errr..berkenan??? ade ke idak lagi adik pompuan ke...sepupu ke...yang tak kawen lagi Chor???....kekeke..... awok tengah bujang ni.....

    ReplyDelete
  10. KakYong.....
    memang tulisan awok ni banyak nye menggambokan ape yg dalam hati awok ni ...... dan awok juge takde segan silu akan ceghite ape saje yang terlinteh dihati dan pikiran awok.....

    tapi seghonok ape KakYong...ceghite hei2 anak2 mase2 ni..... nak menulih dairi kite maleh.... blog ni le medium terbaek kite nak ceghite kesah perjalanan hidup deme mase kecik...

    ReplyDelete
  11. cadangkan ke teman bebeghape blog yg mike ghase molek utk teman ni yeop..kwn2 teman seko pun meghacun yg ade blognye..

    ReplyDelete
  12. awok suke masuk blog yang ade ceghite keluarge..... yang politik tu jangan ceghite le...memamg wajib awok setiap haghi..... blog yang bany kceghite pasei keluarge ni deme jujorr...... itu yg seghonok tu.....macam blog kakyong.com.... ummi-hanie.blogspot.com ...sekado bebeghape contoh yang awok selalu masuk

    ReplyDelete
  13. ok..t kasih teman nok ketuk pintu deme ni..kot2 diberi masok... lagi satu ayat meki yg best.. sila-sila tamboh nasik..tamboh..tamboh.. senyum sesoghang teman yeop hihi

    ReplyDelete
  14. awok kompom deme mengalu2kan kedatangan mike Chor..... deme memang best.....

    P/S: ayat bese mase kendughiii....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss