Nyembang Kedei Mamak!


Gambo hiasan je...

Errmmmm.....
awok bulih bilang beghape kali awok ke kedei mamak....
bukan awok tak bulih makan dekat kedei (kedai)mamak ni....
tapi awok kalo ade kedei (kedai) oghang (orang) kite....
awok pilih masuk kedei (kedai) oghang (orang) kite dulu....

awok jaghang masang telinge mendengo oghang berbuei ........ (jarang pasang telinga mendengar orang berbual)......
tapi semalam oghang (orang) sebelah awok ghancak beno nyembang nye (rancak benar sembangnya)......
itu yang buat awok tertaghik (tertarik) nak mendengonye.....
awok dengo pun udah tengah2 ceghite (cerita) deme tu...
macam ni kesahnye....

Saspek 1: Aku lepaih ghaye (lepas raya) ni teghuk (teruk) aku kene..... sampei tak bulih bangun le.....daghi ghaye kedue mawak ke ghaye kelime (dari raya kedua sampai ke raya kelima)... aku kena jenih (jenis) smart tag...... memang tak bulih tunggu punye....daghi (dari) jauh aku dah tembak kad.......teghuih (terus) jalan jeee.....

Saspek 2: kighe (kira) aku bernaseb baek le..... aku pulak jenih (jenis) touch n go...... kighe (kira) sempat touch dulu......baghu (baru) jalan........ walopon kekadang tu tak nyempat2......tapi aku bulih lagi leee.....

Saspek 3: kakakakakakkaka......(die menggelakkan kengkawan die berdue tadi)....... kome ni memang jenih (jenis) tak tahan.......apele kome ni.....kome tengok macam aku...... rilek jeee......takde ape masalah pun........aku macam lane bayo tunei (tunai) ........ bulih rilek lagii..... sampei mase.....bayoooo....... kekekeke.....teghuk (teruk) betoi le kome ni.....

awok ambik sebahagian je sembang deme....
sebab yang lain sembang deme udah tak seghonok (seronok) dah....
tang yang awok letak kat ateh (atas) ni yang paling seghonok (seronok)....

agak2 kome le.....
apebende yang deme bertige ni bueikan (bualkan)???
kome teke dulu.....
nanti baghu awok jawab

P/S: Teke le kome... kighe (kira) ni warming up le....sebelom awok pun nak buat contest awok sendighi (sendiri)!!...


Seperti yang awok janji....
petang ni awok bagi jawapan....
ape yang Yong eMMe dengan Kak Yong teke tu betoi leeee....
memang deme sembang pasei Ber** ....
tak sempat ke toilet

10 Responses to "Nyembang Kedei Mamak!"

  1. ni contest ade hadiah ke? hehehe...sembang pasal ape erk? rasanya la kan..pasal makan byk sgt time raya, then terus ke tempat 'pelaburan' gitu ke, ikut pemahaman awok le...hehehehe...

    ReplyDelete
  2. yang ni takde hadiah lagi.....
    kighe (kira) awok panehkan badan dulu....sebelum terlibat buat contest2 macam kengkawan lain buat....

    hampir dah tekaan mike yong........dah nak tepat dah tuuu...... tapi caghe penyampaian tak betoi...hehehe

    ReplyDelete
  3. itu la kelemahan yong, nak menyampaikan tu tak kesampaian...janji hampir tepat kan...tgk la, kot2 ade sesape lagi nak teka...

    ReplyDelete
  4. ishhhhh...udah nak betoi dah tuuu.....tapi bio oghang lain teke same...kite tengok ape yg deme teke dulu yee....nanti petang baghu dibagitau pae bende yg deme sembang kan...

    ReplyDelete
  5. heheh... biasa le kan, musim beraya ni makan tak hengat... sampai perut memulas.. ikut ketahanan memasing le kan ngulang ke toilet... erkkk betui ke tekaan...

    btw, ni ade satu kesah, yg citer kat kakyong ni seorang pengarah syarikat, kakyong kenal dia masa kakyong koje audit dulu.. en ahmad nama dia.. (awal tahun ni kakyong ade terjumpa dia.. kakyong tegur.. len macam jer dia tengok, tp ramah juga dia mbalas.. mesti dia jenuh pk kat mana kenal minah sorg ni..)

    dia citer la, dia suka makan kedai mamak.. selain nasi kandar, dia suka pasembor.. 1 hari tu dia makan kat penang island.. on the way kat jambatan pulau pinang... perut memulas kan main... jenuh nak cari petrol pam,, tak sempat dah termeletus dulu.... wahahaa.a...

    ReplyDelete
  6. kekeke....tekaan Yong eMMe kite dgn KakyOng memang betoii.....memang itu le yang deme sembang kat kedai mamak semalam....kekeke...punye le berbahase....tak nak oghang sekeliling sedo....tapi ghamei yg sedo ghasenye...sembang kuat tak ingat....

    kekekeke....yang tu jenih smart tag le tuu....daghi jauh tembak...teghuih keluo.....kekeke....abih tu ape die buat....kat tengah2 jambatan p.pinang tuuu...kekeke...nak ambik ayor laut jauh....kalo dapat pun tak bulih.....ayor masinnn...kekeke

    ReplyDelete
  7. banyok betui ceghite bughuk tentang mamak ni.. teman kekadang naik geli..tp yg heghannye..kedei deme sentiase penuh..

    ReplyDelete
  8. itule paseinye.....tak kighe le ape jenih ceghite bughuk pasei kedai mamak....tapi......oghang buat tak tau jeee......bulih ripit lagi makan kedai mamakk....ke mamak ade bace lebih sikit ni???

    ReplyDelete
  9. tang tu yeop..teman beghani kopem..teman peghonoh nampok sendighi.. tp susoh le nok ngabo d sini yeop..nok ceghite kene sambei minum2... KAT KEDEI MAMOK !! hahaha

    ReplyDelete
  10. uiissshhhh kene belajo dengan mamak tu le Chor...ape bende yang die bace..... itu le paseinye.....awok teghingin beno nak jumpe mike chor....jumpe live in person ...... juge kat KEDAI MAMAK....hehehe...

    mike kat kuale ke kolumpo ni CHor??

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss