Agak Penat Tapi Seronok

Uiiissshhhh penat ooo haghi (hari) niii...
melayan oghang ghamei (orang ramai) yang datang ke open opis awok haghi ni....
walopon yang masaknye katering yang diupah.....
tapi set up kan opis ni kami2 ni yang di opis le yang buatnyee....

susun meje....
susun keghusi (kerusi).....
jadi usherette yang tak tahan tu.....
kekekek....
awok yang 'hensem' ni deme sughuh (suruh) jadi penyambot tetamu.....
mampoihhhh.....

menu utame haghi (hari) ni kompomle sate.....
dan sebagei (sebagai) oghang (orang) penting.....
hehehehe....penting le sangat.....
awok kene testing makan dulu......
pucok dicite ulam mendatang.....
tak disughuh (suruh) pun awok buat dulu dahhh.....

oppsss lupe plak menu lain....
lemang dengan ghendang (rendang) ayam
nasi impit yang bulih kome sulamkan dengan kuah kacang ato masak lemak....
kalo udah bersulam masak lemak tu...maknenye lontong le tuuu....

ditambah pulak dengan kuih kapit (errr betoi ke awok sebot & eja ni??)
dan ade le 2 - 3 jenih (jenis) kueh ghaye (raya).....
ehhh....bihon goreng pun ade???....layaannnn.....
walopon menunye tak banyak....
tapi niat asei nak berjumpe dengan pehak industri pelancongan & klien utame opis awokkk.....

tapi seghonok (seronok) komee....
bukan senang nak berjumpe semue oghang(orang) penting dalam satu mase....
dan yang palen utame....
bukan senang nak nengok (tengok) awok makei (pakai) baju melayu lengkap bersampen (bersampin) tu komee....
heheheh

P/S: nyagheh (nyaris) takde keghih (keris) sekali tadi....kalo tak kene le caghi (cari) ghumah (rumah) tok kadi tadiii.....hehehe

gambo majelih (gambar majlis) ni besok je le awok upload.... maklomle awok takde DSLR....ahaksss

6 Responses to "Agak Penat Tapi Seronok"

  1. alamak sopi.....open opis yang ni by invitation only...itu yang awok tak setuju tuuu...tapi deme stick dengan keputusan tu....awok kalah lee...majoriti yang menang

    ReplyDelete
  2. ala abg D_08 ni keja byk ckit dh merungut..manja aihh..hahaha

    ReplyDelete
  3. mak aiiiii...gile pedaih komen si nakei niii......kekekekek..... itu bukan manje leee....itu mengade sikit jeeee....... ishhh...kamu mane tauuu.....heheh

    ReplyDelete
  4. Salam Yob, sonok deme buat makan-makan tak ngajok! Tapikan mana tak obese orghang Mesia ni, kalau makan sume mende2 yg berlemak, berminyak, berdaging...yang sihat-sihat kurang ya Yob?

    ReplyDelete
  5. ate Kak Halima....yang berlemak...yang berminyak ....itu yang sedapnyee...... mane le tak obese oghang Malaysia niii...lepaih tu makan pun tak tentu mase....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss