Boss Yang Cerewet




Kome penah dapat Boss yang ceghewet (cerewet) ????
sampei kome penah ghase nak tampo je muke die???
ato pon kekadnag ghase nak bako je keghete die???

awok tak penah lagi dapat bos yang macam tu....
tapi ade le kengkawan penah berceghite (bercerita) macammane azabnye deme bebosskan boss yang macam ni....

alahai...kengkadang kesian dengo ceghite (cerita) dia.....
bukan ape...die takot die tak tahan sangat....
terbawak masalah ke ghumah (rumah)....
takot jugak terpukoi anak2....
takot termaki bini sendighi (sendiri)....

tapi agaknye sebab die ni Islamik sikit daghi (dari) awok....
jadi tahap kesabaran die tinggi daghi (dari) awok.....
malahan die tak penah maghah (marah) balik boss die....
kecuali ade yang teghang2 (terang2) bukan salah die....
itupun ditego (ditegur) boss die caghe (cara) baik....

padehei sebelom tu teghuk (teruk) die kena dengan boss die...
boss die ni bulih dikategorikan andartu.....
dan pantang ade salah ato silap sikit....
jadi lee......kompom kene maki punye....

yang agak tak bagoihnye....
boss die ni jenih (jenis) seghokap jaghang (serkap jarang).....
mane staff yang die nampok...
oghang tu le jadi mangse...
takde tanye2 dulu......

adoiile....
koje gomen jugak.....
gaji pun gomen bayo......
jadi mane yang bulih lebih kughang (kurang) tu.....
bertolak ansor lee...

udah tu....
mane yang oghang (orang) lain ato staff buat yang salah dimate die....
kene hukum ikot buku....
tapi tang die....
bulih pulak tak dikighe (dikira).....
bulih (boleh) pulak camtu.....

P/S: Alhamdulillah le...dapt bos yang fussy....tapi tak cerewet gile khinjirrrrr

7 Responses to "Boss Yang Cerewet"

  1. tension betul kalau dapat boss yang macam ni tapi apa nak buat dia boss kan

    ReplyDelete
  2. itule paseinye.....
    asik die je betoi...mane bulihhh......

    ReplyDelete
  3. ko bakor je ghumahnyer.... abis cerita...

    ReplyDelete
  4. teman gemo boss teman... kuat keghoje.. tempiasnye dapat la sesikit.. jadi la..

    ReplyDelete
  5. kaut keghoje takpe CHor.....kalo dapat yang jenih keghoje punn tak gheti.....dok mengarah oghang je die gheti... mampoih dpat bos ghope ni

    ReplyDelete
  6. Encik Gorilla...
    sebabkan ini ceghite oghang lain....tak bulih le awok nunaikan hajat mike nak bako ghumah boss die tuuu...... kalo die tu jadi bos awok...haghuih le kot awok ngikut saranan mike tutuu

    ReplyDelete
  7. Kalau sakit hati dengan bos, baca kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

    Pagi-pagi, sudah mencemuh,
    Si pemandu terus terdiam mengeluh,
    Bos ini jenis yang kecoh,
    Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

    “Ada pelanggan hendak jumpa”,
    Itulah kata si setiausaha,
    Bos enggan, mengantuk katanya,
    Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

    Bos memanggil mesyuarat mengejut,
    Ada pekerja berjalan bak siput,
    Bos pun menengking sampailah semput,
    Para pekerja terkentut-kentut.

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss