Kesah Oghang Gomen (Kisah Orang Gomen)



Kesah ini disampeikan secaghe Umum....kalo ade yang terkene adalah keghane kebetulan sahaje...

Kome penah cughi (curi) tulang mase berkeghoje (berkerja)???
tak penah??? ishhh....lagi sekali le awok nak kate kome ni kuat nipu (menipu)....
ni haa.....yang kome tengah berblog......
tengah bace entri awok ni ....
kome tak mengelat???

pade awok....
kalo sesekali nak mengelat ato (atau) cughi (curi)tulang tuuu....
ok le jugakkk....
tapi kalo udah sampei makan mase 3 -4 jam ngadap (mengadap) komputer tapi tak buat keghoje (kerja).....
itu udah melampo (melampau) tu kome.....

lagi satu peghangei (perangai).....
yang jenih (jenis) kuat pegi minum....
maksud awok.....
masuk keghoje (kerja) pukoi 8 pagi....
minum dulu......

tong...teng...tong....teng
balik ke tempat pukoi 9 bace paper dulu....
9.30 buat keghoje (kerja) sikit.....
pukoi 10 pagi....

kengkawan ngajak (mengajak) minum kejap....
nak jage hati kawan dengan hati sendighi (sendiri)....
pegi le jugakkk...
sembang.....sembang......

sudahnye pukoi 11 ...takpun pukoi 11.30 balik ke tempat....
sambong balik keghoje (kerja) tak habeh (habis) tadi.....
tup...tup.... udah dekat pukoi 12.30 tengahari.....
tak bulih jadi ni.....

kene keluo makan awei ....
kalo idak habeh (habis) Ikan Patin gulei (gulai) tempoyak tu kome....
ghalik (leka) makan campo nyembang (campur bersembang) lagi dengan kengkawan....
pukoi 2.15 baghu (baru) balik ke tempat.......

opppsss lupe nak semayang Zohor......
pegi semayang kejap.....
pukoi 2.30 baghu habeh (baru habis)....
ngadap keghoje (mengadap kerja) yang tertangguh tadiii......

pukoi 3.45 petang.....
kengkawan udah bagi hint.....
ate moh le kite pegi nyagat (minum).......
dapat ayo (air) teh paneh (panas) best niiiii.....
macam biase bile udah lepak....

lupe dighi (diri) .....kene pulak ade topik yang best nak nyembang (bersembang)...
4.30 baghu balik ke tempat.......
itupun udah tak buat keghoje (kerja) dahhh.....
mane idaknye....
udah bersiap nak balik pukoi 5..........

habeh (habis) tu yang sebenonye beghape (berapa)jam je yang betoi2 buat keghoje (kerja)ni???

Pagi - 9.30 - 10 pagi = 1 jam setengah
Masok tengahari - 11.00 - 12.30 tghari = 1 jam setengah
Petang - 3.45 - 4.30 = 45 minit je

laaaaa...... 3 jam 45 minit je yang buat keghoje (kerja).....

P/S: kesah ini awok tujukan pade oghang (orang) gomen yang buat macam ni....bukan semue oghang (orang)gomen macam ni....dan yang pentingnye....awok pun keghoje (kerja)gomen

6 Responses to "Kesah Oghang Gomen (Kisah Orang Gomen)"

  1. mike keje swasta ke? ohh, keje swasta takpe ke ngadap blog? awok keje gomen buat kroje je, blog pun sebahagian daripada assignment dari my boss, tak salah kan...huhhuhuuu...

    ReplyDelete
  2. itule sebabnye awok ade letak catatan macam kat bawah ni ---> P/S: kesah ini awok tujukan pade oghang (orang) gomen yang buat macam ni....bukan semue oghang (orang)gomen macam ni....dan yang pentingnye....awok pun keghoje (kerja)gomen

    sebab awok tau cik eMMe tak buat macam ttuuu...cik eMMe baikkkkk.....heheheh

    ReplyDelete
  3. saje nak emosi kat sini, yea la, marah gak kan, kalo ade staff gomen yg kuat ngulor, curik tulang...dan seangkatannya...tau makan gaji bute..harap2 kite dpt duit yg diberkati Allah...Aminnn....

    ReplyDelete
  4. teman baguih... berblog mase memalam je.. mun teman nampok yang cughi tulang siap la... teman ikut !! hihihi

    ReplyDelete
  5. masalahnye cik eMMe....ghamei yang awok jumpe macam tuuu....itu yg buat bughuk name staff gomen tuu

    ReplyDelete
  6. heheheh,....Chor.....errr awok pun tak jamin awok tak join...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss