Awok tak Siriyes




Ermmm.....
sekali awok dapat email laa....
daghi si polan bin si polan....
(name dighahsiyekan ateh (dirahsiakan atas) sebab keselamatan)
die mempersoeikan (mempersoalkan) awok....

katenye....
awok tak peghonah (pernah) siriyes (serius).....
dalam semue bende....

eh???....
macam mane die bulih tau???
dan yang bestnye....
die akte.....
entri2 kat blog awok ni semuenye main2....

errr....
die bace ke blog awok ni???....
musykil betoii....
tak peghonah (pernah) pulak nampok kelibat die kat sini....

yeee....
awok akui awok jenih (jenis) yang tak gheti (reti) nak siriyes....
tapi takdele sampei semue bende awok tak siriyes....

ade bende awok bulih siriyes....
ade bende yang awok memang tak bulih nak siriyes....
kalo bab2 keghoje (kerja)....
awok akan siriyeskan dulu ikot priority.....

mane yang kughang (kurang) siriyes.....
awok kughangkan (kurangkan) siriyes awok pade keghoje (kerja) tadi....
dan kalo tahap keseriyesan nye tinggii....
keghoje (kerja) siriyes macam ni kompem (confirm) awok siriyeskan dulu....

kalo bab entri2 kat blog awok ni....
awok memang akui....
awok lebih suke uleh (ulas) sesuatu bende secaghe (secara) santei (santai)....
dan tak perlukan pembace berpikir secaghe (secara) mendalam.....

itu sebabnye....
dekat header awok....
awok ade letak....
'Menulih daghi pandangan sendighi'
'Seghonok Berlabun, Ingke Selogho'

tapi ...
awok paham....
bukan mudah nak puehkan (puaskan) hati semue oghangkan (orangkan).....
takpele.....

pade yang gemo (gemar) ke sini....
teghime kasih (terima kasih) tak terhingge.....
pade yang tak gemo pulak...
awok anggap teghughan (tegoran) dan kritikan kome sebagei (sebagai) pendoghong (pendorong) awok untuk menulih (menulis) banyak lagiiiii.....

P/S: Sengaje awok tulih (tulis) kat sini..... sekughangnye (sekurangnya) kalo ade soalan yang lebih kughang (kurang) seghupe (serupa) ...takyah awok taip banyak kaliii....hehehe

14 Responses to "Awok tak Siriyes"

  1. susah juga nak puaskan hati semua orang kan.. huhu

    ReplyDelete
  2. eh?! ye ke en D08 awak ni tak serius? but it's okey with me...
    jgn serius sgt...cam tak friendly la...
    tak suke...tak ceria, kalo D08 serius pas ni, tak mo ar masuk sini, takot borink~

    ReplyDelete
  3. memang susah cik Dni...
    sebabnye kite ghase kite dah bagi yang terbaik.....tapi pade oghang lain yang tu bukanle yang terbaik...... jadinyeee....kite layan je leee....

    ReplyDelete
  4. cik eMMe...
    awok ni jenih tak gheti nak siriyes sangat ..... taim koje pun....awok ade lagi mase nak melawak dengan kengkawannn...... inikan pulak berblog....

    ReplyDelete
  5. penah den baca loghat kamu ni..hehehe..tapi dapatlah membantu tambah idea den nak menuligh (menulis).

    ReplyDelete
  6. sikit je tu cikctpayong...
    adelagi yang lagi pekat piyor nye daghi awok niii....
    awok ni kighe tak hebat macam deme tuuu....

    P/S: errr...paham ke???

    ReplyDelete
  7. betul tu dni, bukan senang nak puaskan hati org, yang penting kita luahkan apa kita rasa, kalau ada yang datang dan baca oklah kan....

    ReplyDelete
  8. salam yop,

    adehh sian mike awai2 dah kena serang..awok pun kena get ready gak ni bile2 masa org nk serang awok..huhuu...

    lantakle deme...bukannye pakai PC deme pun nak berblog kann kann..hik3x

    awok pun jenih santei jugok,xsuke seriyes2 sgt blogging ni

    ReplyDelete
  9. encik sharinginfoz....
    stail awok macamtu....
    ade oghang datang bace dan kome entri awok...udah satu kejayaan beso pade awok...... pade yang tak pueh hati tu...mahap lee...awok cube perbaiki mane yang bulih...

    ReplyDelete
  10. Yong Ummi Hanie...
    itule paseinye....terkejut jugakkk....bukan kenei pun....maybe die tak suke Perak kot....kekeke....
    biole....awok bahgie dengan ape yang awok buat niii...

    ReplyDelete
  11. blog ni utk santai2 jer..

    x kan nak serius manjang...

    kdg2 kakyong ade gak buat n3 berbau emosi.. tp rasanya mal3h nak ber emo ni walupun kdg2 rasa kecik ati dgn sesorang & nak luahkan kat blog.. tp selalu tak jadi nak publish......

    ReplyDelete
  12. itulr paseinye..... susah jugak le kalo memanjang je nak siriyes.... awok biasenye kalo yang ade konflik dengan oghang luo yang selalu awok posting kat blog awok....kalo dalaman....mintak mahap....takde leee

    ReplyDelete
  13. ingatkan teman ni.. ni nok seriuih sesangat ni.. iskkk..mcm idok beh je nih.. errrr..yang komen mike tu kene ke blog yang tajuknye..MARI BERSERIUS..atau..blog..ARNAB YANG BAIK... sesuai tu..kih kih kih..(hanya 3x..pahtu seriuih balik nih)

    ReplyDelete
  14. kekekek....tajuk yang mike bagi tuuu..... lawokkkk....... takyah nak siriyes2 le..... kite santei2 je niii

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss