Entri Awokpun tak Paham!




Ni semue sebab The Biggest Loser Asia tadi....
hampehhh....
awok yang 'macho' ghase (rasa) nak menitik ayor (air) mate....
hampehhhh....

ni sebab tim Bighu (biru) kalah tadi......
dan yang terkeluo (terkeluar) nye si Yana....
ni jugak sebab si Peachy le....
asik ngobak (menangis)je daghi mule.....
awok tembi (kira macam pukul jugakle) jugak budak Peachy niii...

kapitan tim bighu (biru) ....
si Raj ni agak keghek (kerek)....
mentang2 le minggu lepaih (lepas) deme menang ....
dan terselamat daghi (dari) penyingkighan (penyingkiran).....
bulih die gelak tim meghah (merah) mase kat ghumah penginapan deme.....

tapi awok sebenonye sokong tim meghah (merah).....
disebabkan si Fish....
awok suke beno nengok kapten tim meghah (merah) ni....
die rilek je mase pemilihan ahli untuk tim die dulu....

die dapat ahli yang paling beghat (berat) tu kome....
tapi die ok jeee....
dan baghu sekali deme ke meja penyingkighan (penyingkiran)....

err.....ape hei awok posting entri pasei TBL (Asia) ni???

P/S: tak paham sunggohleeee....

10 Responses to "Entri Awokpun tak Paham!"

  1. oghang (orang) Perak membahasekan dighi (diri) deme.....saya...sebagei teman.......keme.....kume...... dan aade jugak yang gune awok......dan awok selese dengan penggunaan awok....sebagei kate ganti dighi pertamee./......uiisssshhh penat nakei kalo nak ceghite semue pade kamuuuu

    ReplyDelete
  2. awok tu sayala hehehe...bukan tanda soal 'are work?' kekeke....bila baca entry mike pasal ehya al-syariff...teringat awok kat sekolah lama awok tu..........

    ReplyDelete
  3. tak tgk le citer tu...tadi tgk citer tv3...Asmara
    peh tu tgk Sukan Komanwel...hihih...minat sukan kunun...

    LBN: tu le, kene baca entry Ceghite Dighi kat Site Kalo Maleh tuu....leh tau skit2 maksud2 perkataan Bhs Negeri Peghok...

    ReplyDelete
  4. Salam Yob Shahril, aik Layan TBL nampak...emosional pulak tu. ade ape-ape ker? Sikit lagi deme buat program The Biggest Gainer, gerenti teman tak leh menang!

    ReplyDelete
  5. hehe... awok kat kelatey = awak :D

    ReplyDelete
  6. lain tempat lain maksud..... satu lagi contoh terbaekk...
    katok ---> Kelate sebut katak...
    katok ----> oghang utaghe sebut untok pukoi!

    ReplyDelete
  7. takde ape2 sebnonye Kak Halima..... awok ni tak bulih tengok oghang menangih (menangis)..... mule ghase sebakk....hampeh betoiii.....

    ReplyDelete
  8. takpe cik eMMe....
    kite tak bersukan....tapi dapat tengok rancangan sukan....macam kite bersukan laaa...... contohnye....tekan remote control tibi....sekejap tuko cenel situ....sekejap pulak tuko cenel yang tu pulakkk....haaaa kan sukan dah tuuu.....

    Nakei...
    pelan2 kayuh...lelame kamu/mike terer leee

    ReplyDelete
  9. betoi tu KM....10 markah utk mike...... laaa...mike sekolah situ ke???dekat beno dengan ghumah mentue awok

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss