Fakta Betoi Tentang D_08


Awok yang didepan.... dulu pakei spek...sekaghang udah kerekkk....tak pakei spek dahhh...


Adoiiilaaaa....
memule ghase seghonok oghang tag name awok.....
tapi bile kenangkan balik yang awok kene jawab balik 30 fakta tentang dighi (diri)awok.....
kene le jugak buat....
ni macam pakse ghele (paksa Rela)le niii...
ini semue angkara cik eMMe le ni...

1. Awok mule gune name D_08 semase mule2 buat email 12 tahun lepaih (lepas)..... D_08@hotmail.com yang masih lagi awok gune sampei sekaghang (sekarang)...

2. D_08 bermaksud.... D <--- pangkei name awok D.Shahril Hakime Azimi... 08 <---- negeri awok dilahirkan....

3. Ayahande kepade 3 oghang cahaye mate..... 1 peghempuan (perempuan), 2 Lelaki....

4. Tahun 2010, tahun kelime usia perkahwinan awok.....

5. Gile dengan bolasepak....teghutamenye bolasepak Perak.... (adeke oghang macam ni lagi kat Malaysia ni???)

6. Satu2nye anak lelaki daghi 6 oghang adik beghadik ....... awok no. 2......

7. Baghu (baru) 2 tahun dapat balik berkhidmat di Perak....tepat lagi di Ipoh....

8. Tak peghonah (pernah) lagi bertuko tempat keghoje....walopon bertuko ke Ipoh....

9. Hantu kotio (kuetiaw)....... espesyeli Kotio Goreng....char kuey tiaw......

10. Mule siries dan ektif dengan blog bermule pertengahan bulan 8 yang lepaih......

11. Kalo takde di blog....awok selalu beghade di porem Yob4ever.com ---> http://yob4ever.com/forum

12. Gemo (gemar) berkawan....tak kighe (kira) le ape jenih kawan yang awok dapat.... lagi ghamei (ramai) lagi awok sukeee......

13. Selese dengan loghat Perak awok....tapi awok bulih ekjas (adjust) lidah awok dengan kadar kecepatan gaban menukor baju penangkihnyeee....

14. Suke take things for granted <--- satu bende yang awok tak suke pade dighi awok...

15. Disebabkan gile bola.....mase dok kolumpo dulu...selalu tughun (turun)ke stadium Ipoh mase game tengah minggu dan balik ke Kolumpo lepaih game dan jugak menjelajah ke stadium luo (luar) dimane Perak beghaksi (beraksi)....

16. Tak beghape gemo dengan ayor aeh (air ais)..... yang suam...yang paneh (panas) ..peberet (favorite) awok....

17. Walopon awok hantu kotio (kuetiaw).....tapi awok ngap je sume bende makan yang awok bulih makan.....

18. Walopon suke dengan kaler Kunen (kuning) Hijo (hijau) dengan bighu (biru) laut....tapi yang peliknye....baju awok banyak yang warne Cokelat

19. Awok jenih (Jenis) yang suke dudok kat ghumah (rumah) ....tapi kalo dapat berjalan....awok berjalan sunggoh2...... takde kasi can punyeeee

20. Awok ni peminat The Beatles..... dan awok layan oldies but goodies....kenape?? tak percaye???....

21. Badan awok mule naek (naik) bile mane je tuko ke Ipoh..... adoiileeeee

22. Gemo memakei capal ato (atau) sandal daghi (dari) memakei (memakai) kasot yang tutop selughuh (seluruh) kaki...

23. Awok siries le macammane dengan kome...sudahnye.....awok memang tak bulih siries...

24. Nombor 23 nombor peberet (favorite) awok....bersempena dengan taghikh besday awok 23 Oktober.....

25. Awok pengumpoi tegar Jersi Perak (Jersi Home, Away & 3rd) <---- yang selalu buat Mem awok bising....geghobok (almari) penoh dengan Jersi Perak.....

26. Awok pantang nengok blog awok tak beghapdet (ber update)...... awok sehabeh bulih le masukkan sekughang2nye (sekurang2nya) 3 entri sehaghi (sehari)....

27. Awok bukan jenih yang opportunis dan bukan jugak yang jenih optimistik tapi awok jugak bukan yang jenih pesimis <--- ambik komeee...pening???

28. Kalo bulih awok nak ade 11 oghang (orang) anak....bersamaan dengan 1 tim bola <---tapi mem tak setuju....die mintak awok take ober keje die mengandong.....heheheh

29. Berhasrat untuk berkeghoje (berkerja) sendiri satu haghi (hari) nanti.... penat dah keghoje (kerja) dengan oghang (orang)....

30. Awok jenih (jenis) yang talkative..... ndak2 lagi kalo kene dengan topik yang dibincangkan....jenoh kome melayan nantiii....

P/S: Puuuhhhhhh....lege udah setelll....berpeloh kome menaipnyeee....

26 Responses to "Fakta Betoi Tentang D_08"

  1. Salam yop,

    Bile mike nyambut haghi di beghanakkan jangan lupe ucapkan seghentak kepade teman.Seolah-olah teman nemankan mike juge le, kecik beno dunie ini ghopenye....

    ReplyDelete
  2. abg cho..nama kita sama laa..adehhh..
    hensem2 abg nakal nie..

    ReplyDelete
  3. adehhh..nakal pn kne tag cm abg cho..x wat ag pn..hahahah

    ReplyDelete
  4. penggemor kueyteow ye..teman penggemor tempoyak...

    ReplyDelete
  5. kahkahkah...bulih tahan mike ni.. Teman belum mule ni...kene buat juge ke ni..????

    ReplyDelete
  6. gemor ketiow ya..
    nanti leh la rasa ketiow kakyong....

    ReplyDelete
  7. salam..wah! kantoi2....haha.. semua rahsia sudah terbuka.. klu dapat 11 leh buat team bola sepak tue..haha..

    uiks..lama gak usia email tue ek? bertahan sampai arini... hebat...hehe

    ReplyDelete
  8. SELAMAT ko!!!! kekeke.....Jgn sambung tag sesapa bro.......hehehe

    ReplyDelete
  9. dni pong gtu ugop.. tok leh tengok blog tak dop apdet.. mesti apdet --> versi kelatey hehe

    ReplyDelete
  10. itu le Chor....
    mane ndak dibuatnye......banyok beno same nye kite ni CHor......

    P.S: awok asik tertenye ...tinuj tu name mike ke??? ke mike terbalikkan daghi junit???

    ReplyDelete
  11. Lagenda budak nakeiii...
    haaa...kamu tu jangan lupe nak baut fakta2 pasei kamuu....jangan nak tipu2 pulakkk.....

    name kite same??? tang mane yang same tu?? ceee habo kat awok abg chor mike niii

    ReplyDelete
  12. Chor...
    disebabkan name asamadjfr ade ditag cik eMMe kite ....mike kene buat jugak leee...layaaaaannnnnnn

    ReplyDelete
  13. EN Sharinginfoz....
    sebenonye ghamei udah tau...sebab awok penah buat entri pasei D_08 niii...

    ReplyDelete
  14. Kakyong....
    uiiiii......ate bile nak di oper makan kotio goreng kakyong ni???? awok kalo ade operr...laaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjuuuuuuuuuuuuu jeeee

    ReplyDelete
  15. AMirizzat....
    itula....tak sangke jugak email tu dapat bertahan sampei ke haghi ni.... lagi satu yang sayang beno dengan email tuuu...sebabnye namenye pendek...senang....ceee rejister baghu dengan hotmail.com...takde bulih dah name pendek2 macam tuuu

    ReplyDelete
  16. KM....
    laaa....awok terlupe sunggoh le nak tag kengkawan.....ghasenye mike dalam list laaaa KM.....

    ReplyDelete
  17. cik Dni....
    samo laa kito dehhh...... abe pong dok bulih tingok blog tok beghapdet..... tak bulih sunggoh laaa... <---versi kelate oghang Perak....kekekek

    ReplyDelete
  18. cik suzzsuzie....
    uiiii tempoyak tu makanan wajib tuu.... bukan oghang Perak le kalo tak makan tempoyakkk.......

    ReplyDelete
  19. Salam yop ! ate ... D kat pangkal tu stand for what yer ? hah amek dah keluar speaking london awok..

    klako le mike ni ...

    tp kan...awok nengok..cighi2 oghang peghok ni hampey2 seghope jer...hasben awok pun mcm mike le lebey kughang..walopun dah ade title "Dr" tp dia tetap meghendah dighi...stail oghang kampung je die...alhmdllh la gitu kan...xmenyombong...

    dan oghang [eghok ni besenye mmg lawok2 ... wakakakak~

    peminat tegor pasukan bola peghak nye amat yer kome ? dasat..dasat...

    ReplyDelete
  20. japp...satu lagi,bab nak anak ghamai pun seghope je kome nih ...
    awok tak boleh kata tidak..pasrah ..hak3x...sbb hasben janji nk tolong jaga sama2..tolong ngandung idak le bulih...ade rezeki amik je kan...

    ReplyDelete
  21. Salam...

    Hehehe...berpeloh menaip yer? Kita pun berpeloh membaca loghat perak! ;P

    Jue masuk dari blog eMMe. Kita pun kena tag gak. huhu...jenuh nak menjawab ni tu yg dtg blog D_08 cari idea, boley? hehehe...

    entry semlm di blog JUE : Aku Anak Selangor

    ReplyDelete
  22. terime kaseh En D08, atleast mE kenal mike dgn lebih dekat lagi...best tak kene tag? nantikan tag dari mE sterusnye, okey! nak tgk blog budak nakal sowang tu lak, thanks lagi skali, hidup D08!

    ReplyDelete
  23. haaaa......ade lagi ke nak kene tag??? bulih je kene tag...tapi kalo yang bab2 fakta tuuu.....bagi sikit udahle cik eMMe.....kalo banyak ni berpelohhh oooooo

    ReplyDelete
  24. tq..t.q cik JUE sebab sudi menjengok ke blog picisan ayng kecikkk jeee niii.....
    atakpe cik JUE...pelan2 nanti mike paham leee...memule jee...sebab nak mengeje lagiii...nak nyebutnye lagiii....

    P/S: saje2 le cik eMMe ni yeee.... nanti kite tag die pulaaakkk

    ReplyDelete
  25. Yong Ummi Hanie....
    ALhamdulillah......
    sebab awok ni udah selese dengan caghe awoak sekaghang nii.... buat ape nak ninggi dighi kan??? .... ghendah dighi bukan le bermaksud kite ni penakot...tapi bio diam beghisi daghi bising tapi kosong kat dalam...... tapi betoi le Majoriti oghang Perak yang awok jumpe kat kolumpo pun....tinggi mane pun pangkat deme.... tapi masih lagi meghendah dighi.....dan yang penting kuat loyar bughuk nyee.....kekeke.... bangge awok jadi anak Perak!!!.....

    P/S: errr....bukan hapeee.....anak2 tu pun harta jugak tuuu...kalo ghamei anak maknenye kite ni banyak rete.......kan???kan???.... itu pon naseb baek awok tak mintak risef (reserve)..... awok mintak cukop2 11 jee...... kalo ikot bola kene ade risef oooo.....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss