Kisah Opis Lagi




Susah kome bile udah berkeghoje (berkerja) ni .......
macam2 isu timboi (timbul)
ade isu yang baik.....
dan ade jugak isu yang tak baik....

Kome yang berkeghoje (berkerja) berdasarkan pade peghatughan (peraturan) atopon (ataupun) dipanggei (dipanggil) sebagei (sebagai) ikot buku dikatekan sebagei yang kaki ampu bos......
padehei (padahal) pihak yang komplen (complaint) tu dah teghang2 (terang2) dah buat salah......
kalo tak ditego (ditegur) makin menjadi2 teghuk (teruk) peghangei (perangainye)...
abih deme ingat opis ni deme yang punye???

bile dimintak suaghekan (suarakan) ketidakpuasan hati mase mesyuaghat (mesyuarat)hagham (haram) tak bersuaghe (bersuara).....
tapi bile dibelakang......
mak aiii..... mulot die le yang paling hebat mengate.....

abihtu macam mane masalah nak selesei (selesai) kalo camtu....
makin lame masalah makin berpanjangan......
dah sudahnye.....satu opis tak sebulu.....
kompem (confirm) effect keghoje (kerja) kite....

bile dah effect keghoje (kerja)....
mule nak salah menyalah antaghe (antara) satu same lain....
oghang (orang)tu kate die betoi....
oghang (orang)ni pulak kate die yang betoi...

kan senang kalo semue bende di bawak berbincang.....
dan tak dijadikan masalah personal.....
sebabnye bile bende ni dianggap personal....
itu yang buatkan teghughan (tegoran) yang diteghime (diterima) disebabkan masalah peghibadi (peribadi) sesame deme.....

udahle kome......
bukan nye kecik2 anak semuenye....
udah tue2 bangke....
dah beghanak (beranak) pinak dahhh.....
bulih pikio (fikir) sendighi (sendiri)....

P/S: Biasala opis.....politik..... bukan kat luo je berpolitik....

6 Responses to "Kisah Opis Lagi"

  1. itu namanya tikam belakang... depan takmo cakap, belakang banyak komplen!!

    ReplyDelete
  2. aa'ah politik kuat, memane opis pun
    takde nye leh nampak pegawai/staff dia baikkk je..elok je, ada gak buruknya, pepandai la kite memperelokkannye...

    ReplyDelete
  3. gahsenye gahmei yang amcamtu dekat opis........depan ok je....belakanggg....mak aiii...mulott... beto itak cik sw33tdarling.com???

    ReplyDelete
  4. cik eMMe.....
    ndak2 pulak macam kite keje gomen ni kan cik eMMe......lagi hebat ngate belakang nyee.....adoileeeee

    ReplyDelete
  5. heheh.. dah merasa dah benda ni...
    maleh nak layan.. tp bila dah melibatkan kelancaran kerja kita.. mau tak mau tempias tu terkena jugak ler... kakyong maleh amik port kalo melibat hal2 personal ni...

    ReplyDelete
  6. haaa...itu le sebabnye tak seghonok KakYong...sebabnye tak kite sedo....kaco keghoje kite....ate udah bermasam muke....macam mane nak baut keghoje jadi mudah.....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss