Awok bukan SEKSIS

SEKSIS????

Mahap.....
tajuk awok kali ini agak beghat (berat).....
tapi sebenonye takde beghat (berat) mane pun topik awok nak sentuh kali ni...
tapi mungkin akan membuatkan awak dituduh sebagei (sebagai) seoghang (seorang) yang seksis.....

Ceghitenye (Ceritanya) macam ini.....
awok bukan le cakap yang pemandu peghempuan (perempuan) ni tak bagoih (bagus).....
bukanle deme ni tak cekap memandu......
tapi bile 2 kali awok hampir dilanggo oleh pemandu peghempuan (perempuan)......

awok beghubah (berubah) pikighan (fikiran)....
kejadian pertame......
awok di jalan yang lughuih (lurus).....
dan didepan awok ade simpang tige....

satu keghete (kereta) myvi putih daghi (dari) belah kighi (kiri) awok.....
die nak masuk ke kanan....
dan macam yang awok cakap lagi.....awok dijalan yang lughuih (lurus).....
awok ghase (rasa) die nampak awok.....

tapi dengan tak semene-mene.....
di teghuih (terus) masok....
hampeh....naseb baek awok sempat brek...
kalo idak memang berdentom leee..........
gegham (geram) beno ghasenye (rasanya).....

kejadian kedue.....
satu keghete (kereta) wira memotong keghete (kereta) awok secaghe (secara) melulu....
udah le dibawaknye laju.....
signal tak bagi.....
teghuih masuk ke depan awok.....

tapir betoi.....
naseb baek awok tak laju....
kalo tak kompem (confirm) keghete (kereta) awok cium bontot keghete (kereta) die....
hampehhh........bile ditengok ghupenye (rupanya) yang membawak keghete (kereta) oghang (orang) peghempuan (perempuan)....

sayang ghupe (rupa) lawo....
tapi.......bawak macam setannn....

mahap agak kaso.....

walopon kedue2 kes ni kes terpencil.....
tapi disebabkan hampir menyebabkan eksiden....
awok jadi bengang tahap cipan.....

P/S: ceghite (cerita) ini umum......

18 Responses to "Awok bukan SEKSIS"

  1. SALAM..bukan deme je penah kena..amir pun pernah... entah la ngape diorang bawak keta mcm tue... berasa megah mungkin atau tidak dapat berfikiran dgn waras..hairan..

    ReplyDelete
  2. kadang2 awok sendighi pun gegham ngan pemandu peghempuan ni walaupun awok peghempuan..tp pemandu lelaki pun awok gegham gak..yg jenis nak tunjuk terror mendesup je bawak kegheta dan tak suka bagi signal..satu lg suka follow dekat

    ReplyDelete
  3. Amir....
    ade driver pompuan ni yang terlalu berhati2.....ade jugak jenih yang tak gheti2 nak berhati2...... 2 jenih ni yang bahaye..... bahey pade deme....dan jugak bahaye pade kitee...

    ReplyDelete
  4. cik Kalamhati....
    sebenonye same je due2 jantina..... ade yang bagoih....ade yang tak.....just haghi ni awok bertembong dengan due keadaan yang hampir mengakibatkan eksiden pade awok...

    ReplyDelete
  5. ingatkan lagu anita serawok tadi yeop.. jangan kate deme yeop.. sian deme.. cekap deme tu.. cekap nyakit ati aku laaaaa...hihihi..

    ReplyDelete
  6. saya pn bnyk jmpa driver hampeh n kurang pengajran, berjantina lelaki... so camana? ekekeke.. ate nye... its the driver kut awok.. x kira jantina nye... hehe.. peace2 kacang peace.. :D

    ReplyDelete
  7. dni pula sakit ati ngan pemandu lelaki.. ingat senang2 ke dia nak buli pemandu pempuan.. diorang suka wat cam nak langgar belakang kete. penah kena kejar ngan bas ekpress pon ado dni ni... ingat dni tak reti merempit ke... cis cis geram sakit ati masih terbayang kena kejo ngan bas ekspress

    ReplyDelete
  8. Chor.....
    awok haghi ni je yang terbako dengan deme......kalo haghi lain ok kot....kene pulak kalo dahi licin ...kan...kan!?

    ReplyDelete
  9. cik Wawa....
    entri kali ni kesahnye kebetolan berlaku pade dighi awok semalam.....dan kebetolan jugak..... due2 kes disebabkan driver pompuan...... itu yang entri ni dibuat...... dan betoi....sebenonye driver yang main peghanan....... bukan disebabkan jantina

    ReplyDelete
  10. cik Dni....
    itu le yang awok cakap kat ateh.....sebenonye jantina tak memainkan peghanan pun.....caghe pemanduan seseoghang tu yang penting.... kalo cekap dan tertib...ok le....kene yang kughang hajo...... yang tak gheti bersabo..... itu yang jadi macam2 masalah tuu

    ReplyDelete
  11. owh itu le mksud seksis yer ..baghu teman paham arini..huahahaha...

    same je setannye laki ke pompuan kalo drive xpakai akai...;p

    ReplyDelete
  12. me pun kalo drive sowang2 ni takot skit, cam tak confident, coz terlalu berhati2 pun tak leh sebenarnye, asal drive je, tangan mesti jadi sejuk, mulut ni, mcm2 dah baca, moga Allah lindung perjalanan kita agar selamat sampai tempat yg dituju...mmg kereta lain, tak respect pemandu lain, kite lak yg nak berhati2..

    ReplyDelete
  13. ye Yong...itule maksud seksis......macam awok cakap sebelom ni..... jantina tak main peghanan.....faktor driver yang main peghanan

    ReplyDelete
  14. kekadang tu cik eMMe....kite berhati2..... oghang lain pulak yang tak berhati2.....pun bulih jadi punce eksiden jugakkk

    ReplyDelete
  15. yeop,
    mike belum citer hal indu (tak kira la laki ke pempuan) bawok keta.. berlagak kan main.. lebih2 lagi kalo bawo kereta baru...

    ReplyDelete
  16. errr...kakayong....tak clear le soalan kakyong.....kakyong maksudkan individu ke...memang indu???

    ReplyDelete
  17. ok....... tapi bukan sebab awok rasis.....tapi sebab attitude deme memang macam tuuu

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss