Spam - Hampeh



Cehhh.....baghu (baru) le awok tak masok sekejap....
ghupenye (rupanya) ade jugak komen2 daghi (dai) spam....
beghani (berani) betoi le deme mengomen dekat blog awok yang 'itam' ni...

cesss....
nampak gayenye awok udah kene mintak 'word verification' le lepaih (lepas) ni....
asei je (asal je) kome nak komen...
kome kene bagi pengesahan .....
terpakse le kome....

awok tak nak le nanti blog awok ni tercemo (tercemar)....
dengan anasir2 luo (luar) yang nakei (nakal - bukan l3g3ndabudaknakal ye!)....
dengan link2 yang bukan-bukan.....
dan paling teghuk (teruk) awok tak nak malware menyeghang (menyerang) blog awok....

kalo tercemo (tercemar) tu bulih lagi awok kabe (cover)....
kalo udah kene malware.....
haghap (harap) maklom tamatle ghiwayat (riwayat) blog awok ni....
Waltammat....

P/S: awok kalo bulih....bio (bia) le bertahan lame blog awok ni....

10 Responses to "Spam - Hampeh"

  1. amir pun ada gak..mcm haram je diorang komen...pelik..haha.. tp wat xtau je la...

    ReplyDelete
  2. kalo otai2 plak kate,toksah lee psg word verification tu..ntahlee...trpulang le empunyer blog kan?

    awok dulu penah gak kena spam ni,awok delete je le...

    ReplyDelete
  3. biasanya spam tu masuk dalam komen spam terus kat blog dni. jadi tak guna wv pun tak apa :D

    ReplyDelete
  4. biasa tu yeop..
    dulu ade juga terkena.. susah nak ckp le camana deme pilih2 blog yg nak dema spam..

    ReplyDelete
  5. AMir....
    itule paseinye...siap bagi link ke tempat yang bukan2.....hampeh betoi leee

    ReplyDelete
  6. oooo Yong Ummi Hanie....
    memang takde effect ke kalo kite tak pasang word verification tu ye..... kalo otai dah kate macam tu...awok bio kan je leee

    ReplyDelete
  7. Cik Dni...
    same le kite.....kat awok ni pun teghuih masuk ke spam...... tapi awok tak penah dapat sebelom ni...tu yang dok tanye kengkawan tuuu......

    ReplyDelete
  8. KakYong....
    saje awok tanye pendapat kengkawan ni....bukan hape...langkah berjage2.....sekughang2nye awok mencegah bende ni daghi masok lagiii......

    ReplyDelete
  9. Errr...Spam ngan Sponge idok same ke..??

    ReplyDelete
  10. CHor....same tapi tak seghupe....dekat tapi jauhhh.....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss