Hackers - The Story



Hackers....
kome tau ke hape bende hackers tu???
awok yang SPM bahasa Inggeris tak tinggi ni....
ghasenye oghang2 (orang) yang pandei menggodam komputer.....

deme2 ni memang ilmu komputer deme udah di tahap tinggiii...
tapi digunekan pade tempat yang salah...
buat bende yang tak betoi....

tapi kekadang awok terpikir macam seghonok (seronok) je jadi hackers ni....
sebabnye kome sebot le ape jenih (jenis) aplikasi komputer ato (atau) web2 yang ade kat dunie IT.....
semue deme bulih (boleh) temboih (tembus)......

tak tau le awok mane deme ngodekkkkknyeee....
kome bayangkan....
kalo yang bulih temboih (tembos) ke Web Bank2 yang ade....
tak payah ambik banyak....

ambik daghi (dari) ekaun oghang (orang) 5 sen jee....
kompom tuan punye ekaun tak sedo....
ye le ambik sikit jeee....
lepaih (lepas) tu kome bayangkan kalo ade 5 juta pelanggan bank tadi....
haaa...kome kighe sendighi (sendiri) beghape (berapa) die dapat???

tu kite tak sentoh lagi...
hei2 (hal2) keselamatan negare....
senang2 je hackers ni tuko ape saje yang berkaitan keselamatan negare......
tetibe ade je keluo (keluar) aghahan (arahan) sughuh (suruh) seghang (serang) Singaporahh..... padehei takde pun aghahan (arahan) dikeluokan....
takke haghu bighu (haru biru) kalo jadi macam tu....

lepaih (lepas) tu deme bulih je senang2 manipulate pasaghan (pasaran) saham antaghebangse (antarabangsa).....
mane kaunter yang tak untong ....
tetibe jadi untong.....
mane kaunter yang untong...
tetibe pulak untong berlipat2 kali gande....

uiiissss.....memang kaco (kacau) duniye (dunia) ooooooo disebabkan oleh hackers ni...

P/S: awok jadi blogger pun jadile..... tak dapat berjuta....dapat sikit2 pun jadileee...

6 Responses to "Hackers - The Story"

  1. tak ada etika betul orang yang jadi hackers ni kan.. hu katakan tidak kepada hackers :D

    ReplyDelete
  2. yan dulu penah kene hack.. blogpn dia nak hack..
    sebabnye??
    sebab dia dengki yan ade pakwe
    hahahaha.. cam tah papekn.,

    ReplyDelete
  3. Cik Dini....
    hackers ni deme bukan peduli bab2 etika ni....yang deme pentingkan duit...... kalo makin beso yang deme dapat ....... lagi dasat le keje jahat deme niii....tapi kekadnag tu....ade yang saje seghonok2 jeee....

    ReplyDelete
  4. Cik Yan....
    kalo camtu mike kenei (kenal) le sape yang hack blog mike kan???....kekasih lamaaaaaa kotttttt???

    ReplyDelete
  5. dulu ade kes soghang mamat tu ngambik duit 5 sen je kat akaun oghang di bebeghape buah bang kan..jadi jutawan die... mane la mamat tu.. bulih je nok begughu...hihihi

    ReplyDelete
  6. Chor....
    mase tu teknoloji tak hebat lagi macam sekaghang niii...itu pun bulih jugak die taghik duit oghangg..... ape ke name die....syahrim...ke tamrin.... kantoi nye sebab masuk tibi....bos die tengok....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss