Hujung Minggu Yang Sibuk



Ghasenye (rasanya) sape2 yang selalu ke blog awok ni tau lee...
kemane awok mase hujong minggu....
dan seperti biase....
awok akan ke Semanggoi untuk menengok anak bini....

selagi Mem awok tak habeh pantang....
memang ini le ghutin (rutin) mingguan awok....
teghingat (teringat) mase memule awok kene tuko ke Ipoh....
mase tu Mem awok masih lagi di Kolumpo (KL)....

dan selame 15 bulan jugakle awok beghulangalik (berulang alik) ke Kolumpo....
dan mase tu kompemnye (confirm)nye awok akan beghangkat (berangkat) daghi (dari) Ipoh tepat je pukoi 5 petang Jumaat.....
dan balik Ke Ipoh haghi (Hari) Senayan (Isnin) pukoi 5 pagi.....

err....terceghite (tercerita) nostalgia lame pulakkk....
sebenonye nak beceghitekan (berceritakan) ektibiti awok haghi Sabtu dgn Ahad ni jee....

ektibiti Joging yang awok ghancang (rancang) gagei (gagal)....
sebabnye....
awok memang tewas dengan tilam empok yang melambei2 (melambai2) awok....
huhuhhuu.....

peluk pulak anak sulung awok (bukan Mem awok yeeeee)...
lagi le lebohhh......
heheheh.....
kalo ikotkan tak elok tido lepaih (lepas) subuh....
sebabnye mewarisi kepapaan,.....
ghezeki (rezeki) tak masok.....

tapi errrr......
sekali tu jee....
tak bulih jadi....
awok bangon teghuih (terus) membasoh keghete (kereta)....
udah lame ghupenye (rupanya) cik Awang ni tak dibasohhh....

tengahari pulak awok ke open haus....
ade lagi ghupenye (rupanya) open haus ye???
udah masok Zulkaedah niii....
kali ni yang buat open haus....
Mahad Ehya As-Sharif.....

2 jam jugak le awok disane...
dengo2nye sekor Keghobo (kerbau) tumbang komeee....
jaghang2 (jarang2) dapat makan daging keghobo (kerbau)ni....
awok bantei cukop2.....

sate, laksa, mi sup, kotio goreng....
mewah open haus deme niii....
udah ghezeki (rezeki) depan mate...
jangan ditolak kome...

malamnye pulak awok di Ipoh....
mane lagiii...
nengok bola kat stadium le kome....
awok bertige daghi Semanggoi.....

dan macam yang kome udah tau....
Perak kalah dan tak layak ke suku akhir....
perassss..... (frust)....
tahun depan kite jumpe lagi leee <----ditujukan pade stadium
pukoi 2 pagi jugak le awok sampei ke Semanggoi balik....

Haghi (hari) ahadnye pulak....
awok membawak anak2 dengan Mem awok ke Taman Tasik Tepen (TTT)....
mak aiiii...ghameinye (ramainya) umat kat TTT kome....
parking penohhh.....

2 -3 kali jugak le awok musing (pusing) TTT....
tapi seghonok (seronok) kome....
bawak anak bini berjalan.....
pueh (puas) le hati awokk....

oh yeee....
awok n famili ke TTT pukoi 3.30 petang...
sebelom tu awok dapat jemputan ke kendughi (kenduri)....
member awok cakap ....cabot Kut....
awok tak paham sangat.....bahase deme ni....
dan kendughi (kenduri) tu kat Semanggoi jugakkk...

dan sehingge sekaghang (sekarang) ni le kome bace entri santei awok...
sekado nak memaklomkan yang awok masih ade dalam dunie blog ni...
err....kome mesti boring membace enti kali ni kan????

P/S: penat tapi seghonok (seronok) melayan keghenah (kerenah) anak2....

8 Responses to "Hujung Minggu Yang Sibuk"

  1. tanpa D-08 ngan eMMe... blog sugham woii..

    ReplyDelete
  2. nape mike x kabo awei2 ade open house..ehh open school patutnyee kat maahad tu..idak mesti teman ngajak laki awok serbu...hehehe

    ape kene yop main bola kalah kat tmpt sndighi ni...haihh...;p

    ReplyDelete
  3. hehe... memang best layan anak2 :)

    ReplyDelete
  4. Chor.....
    same jugak kalo mike takde CHor...mmg sugham leee...

    ReplyDelete
  5. Yong Ummi Hanie...
    awok pun haghi sabtu tu baghu tauu...... kalo tak kompem awok war2kan...bende pree

    ReplyDelete
  6. cik Dni...
    memang best....... sape2 yang ade anak sendighi taulee...... cik Dni bile lagi???

    ReplyDelete
  7. perghhh... memang full xtvt awok nie ek??

    syg x dpt jmp kat stadium aritu.. xdpt itot pasal nak gie tgk Moto GP semalam.. huhu

    xpe lain kali leh ketemu agin ek..egege ^-^

    ReplyDelete
  8. awok dapat le jumpe JKing, Nusan, Mr Zack & bape name lagi yang awok udah lupe....

    P/S: kite jumpe taun depan je lee...tahun ni udah tak layakkk

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss