Masalah tu Problem




Bile bercakap pasei keghoje (kerja) ni....
macam2 jenih (jenis) masalah ade mase kite berkeghoje (berkerja)...
masalah daghi (dari) keghoje (kerja) tu sendighi (sendiri)...
masalah daghi (dari) kengkawan atopon (ataupun) daghi (dari) bos kite....

dan ade jugak masalah tu kite sendighi (sendiri) yang buat....
dan bile udah ade masalah timboi (timbul) ....
kompem le kite akan beghade (berada) bawah tekanan....
dalam nak menyiapkan tugeh (tugas) yang dibeghi (diberi) pade kite....

dan bile udah ade tekanan......
kompem kite akan stress.....
dan bile kite udah stress....
akan wujud tensyen......

dan bile udah wujud tensyen...
bulihke kite nak setelkan keghoje (kerja) yang dibeghi (diberi)tu???.......

haaaa.....
kat sini le kite kene pandei(Kena pandai).....
kalo dah tau kite tertekan....
pandei2 (pandai2)le caghi (cari) superior komee....

kome mengadu le pasei (pasal) ape tak dapat setelkan keghoje (kerja) kome tuuu....
dan jangan nak buat memandei (memandai) kome tinggeikan (tinggalkan) dulu keghoje (kerja) tu....
dengan haghapan (harapan) masalah tu akan setel sendighi (sendiri).....
apedaaa...... senang le keghoje (kerja) macam tuuu....

ade masalah je tinggei kan keghoje (kerja) tu .....
ade masalah je tinggei......
habeh tu kalo keghoje (kerja) kome banyak yang bemasalah....
macam mane????

ndak2 pulak datangnye berjujuih (bertalu2)....
kan dah banyak keghoje (kerja) kome????
tangguhkan keghoje (kerja) ni bukan bagoih (bagus) kome....
lagi menambahkan masalah lagi ade laa....

ape tindakan kome???
kalo bende ni berlaku pade kome???
tepuk dade tanye seleghe (selera)....

P/S: entri ni ditujukan pade 'mamat tu' yang berkeghoje (berkerja) di Bank yang ade masalah dengan attitude staffnye.....

8 Responses to "Masalah tu Problem"

  1. i hate problem, so, problem, please stay away from me....huhu.

    ReplyDelete
  2. waaaa...sesekali cik eMMe...bercakap omputih......awok pun nak speaking le jugakkk.....
    but cik eMMe....whether we like it or not..... we cannot run from problem..... the more we try to run...the more the problem will come....perghhhh

    ReplyDelete
  3. okey, nevermind la, so, problem, where are u, come nearest to me..hahaha...i'm bored without u problem...n feel sleepy + yawning...hiks~

    ReplyDelete
  4. cehhhh...takde problem....mintak pulak problem.....kang datang betoi2 kang ...baghu pening kepaleeee

    ReplyDelete
  5. pening pale, tampal koyok~alaa..takde la minta problem, kalo ada masalah, cecepat la gi settle kan...mmg tak suke simpan/pendam masalah dlm diri...i feel uncomfort le~

    ReplyDelete
  6. staff attitude ni di mana2 pun ade.. so kena pandai2 la atasi.. ikut step yg betul, jika kita mampu, kita beri kaunseling.. jika dah kaunseling masih tak nampak perubahan, memang elok le bawa berbincang dgn bos @ superior... sbb superior yg bertgjwb akan anggap masalah tu masalah dia juge...

    setiap majikan ade garispanduan utk tangani masalah2 staff attitude ni.. lain le kalo admin & HR nya tak buat kojer... ;)

    ReplyDelete
  7. masalhnye cik eMMe....
    deme2 yang ade masalah nii...bile berdepan...tak nak pulak dibagitau masalah tuuu...bile tanye ok...bile tanye ok.....tapi kat belakang...... uissshhh...berjujuih deme kutuk...

    ReplyDelete
  8. haaa....awok suke bile KakYong sentuh bab attitude tuu...... kekadang deme ni dah tau yang deme tak bulih nak handle problem....tapi deme biokan bende tu tergantong..... kalo problem tu peringkat dalaman bulih lagi kaber.....tapi kalo dah sampei dengan oghang luo yang masalah tuuu....oghang luo deme tau nak ade keputusan je.... ndak2 lagi kalo masalah tu bukan deme yang buat.....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss