Blah la hang!!



Sesekali terkeluo hang!.....
kome peghenah (pernah) ade jenih kengkawan.....
yang kalo die dapat kutuk kome.....
ghapat (rapat) die bagi....

maksud ghapat (rapat) bile die kutuk kome selagi mau le die bagi.....
sampei kome pun memang terbako......
tapi disebabkan kome kool...
kome rileks jee....

tapi bile kome kutuk die balik....
die melenting....
maghah (marah) ......lepaih (lepas) tu masam2 muke.....
tak nak berkawan dah.....

aduileee.....
ade jugak makhkluk macam tu .....
pade awok....kalo kome bulih kutuk oghang (orang).....
kome jugak kene le teghime (terima) kutukan oghang (orang)balik.....

tak payah le nak melenting balik....
adat berkawan.....
ade kengkawan jenih (jenis) mulut yang celupo (celupar)....
teghime (terima) le...

tapi caghe (cara) kalo tak mau teghase (terasa) hati....
senang je.....
tak payah le kome nak kutuk mengutuk sesame kome.....
sembang le elok2......
takde sape2 pun yang teghase (terasa) hati.....

tapi awok still nak up kan jugakk...
kalo jenih (jenis) tak tahan seloghoh (seloroh)....
tak payah le nak berselogho (berseloroh)dengan oghang (orang) lain ye....
senang ceghite (cerita).....

P/S: Kutuk : Kome bace sebagei (sebagai) gurauan yang melampo (melampau).....
P/S1: Awok ade kengkawan jenih (jenis) macam ni.....yang tak tahan nye kebanyakan nye daghi (dari) 1 daeghah (daerah) dekat Perak ni....

16 Responses to "Blah la hang!!"

  1. jgn kawan ngan dia lagi. kalo nampak keta dia paking kat mana2, pancitkan aje tayar dia. takpun carik bomoh sihirkan dia.

    ReplyDelete
  2. ni mesti nak ngate chaier nih...ekekekeke

    ReplyDelete
  3. ceh sopi ni..... bukan nak ngajo bende elok...makin tak elok diajonyeee

    ReplyDelete
  4. cik Dni....
    nak maghah die pun takde gune....kalo dilayan oghang gile...kite pun same gile...

    ReplyDelete
  5. cik hanibi.....
    bukan ngate chaeir le....
    ngate mike leee

    ReplyDelete
  6. mmg ade maknusia ghope itu yop oi..yg sng nye jgn mengusik2..dok diam2 je lebey baek ! ehehhe ;p

    ReplyDelete
  7. kat tempat keje aku... siap bertumbuk...

    aku tengok je sambil garu2 kepala... malas nak campor...

    ReplyDelete
  8. kdg deme ni kalo bergurau kan main lagi.. ghupa bergaduh pun ade.. tp elok jer makan semeja... ni pengalaman masa koje dulu ler...

    ReplyDelete
  9. manje???? En Sharinginfoz....kalo udah nak bertumbuk dah....itu bukan lagi manje.....

    ReplyDelete
  10. Yong Ummi Hanie....
    tapi kekadang ni bile die mule le megheke macam2 dalam kepale otak.... lepaih tu ngusik jugak oghang.....takde mau aman kalo ghope tuuu

    ReplyDelete
  11. Encik Gorilla @ Abg Joni....
    kekadang kite tengok deme ni macam oghang tengin...... yang soghang tak gheti bahase....yang soghang tak tahan melawak..... sudahnye.....kite tengok le deme bergadoh....kite pun jadi same dengan deme...

    ReplyDelete
  12. KakYong.....
    kalo yang jenih tahan melawak takpe kakyong....itu yang lepaih tu bulih dudok semeja....tapi kalo yang sampei bermasam muke.....udah tak bertego tu yang masalah tuuu

    ReplyDelete
  13. engkohnye udoh banyok teman tetinggei entri yeop nih.. hisskk.. ni la pulok payoh polo ghamei oghang ni.. yang awei2 pulok asik tetinggei..tu yang teman buat N3.. bila follower ghamei tu... sori la yeop.. Tang selogho ni.. teman kuat bebeno yeop.. tapi mun sekali deme dapat pekene teman.. deme buat secaghe gotong ghoyong yeop.. ijo muke dibuat di deme..tapi deme kenei teman sbg oghang yang tahan tukui yeop..hihihi

    ReplyDelete
  14. awok pun same macam mike CHor..... takpe...takde hei punye.....

    bab2 gotong royong tu yang buat gahse nak nyoghok muke dalam besen ni....tapi takpe...awok tuko je topik....caghi mangse....bio die pulak ghase.....kekekeke..... tapi biasenye kalo udah kene tu....memang lame leeee....tapi awok takkesahhh

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss