Kes Bangang - Bapa "tension gigit anak"


Gambo Hiasan Semate


Ape kejadahnye kes kali ni???
awok terbace di haghian Metro sebento tadii..
Harian Metro

kesnye bergadoh dengan bini.....
sebab bini tak ikot aghahan (arahan) si laki ...
alaaa...si laki nye sughuh (suruh) isi ayor (air) dalam botoi (botol) jee....

disebabkan bini nye tak ikut aghahan (arahan)....
si laki gegham (geram).....
dan die lepaih (lepas) kan gegham (geram) dengan menggigit anak die....
dan kome ghase (rasa) anak deme tu beghape (berapa) umornye???

3 bulan je kome.....
tengin punye bapak.....
kalo mike gegham (geram) pun....
pegile peghosah (perosah) bini kamu tuuu....
haaa...balun die cukop2......

tapi seeloknye jangan buatlee.....
dan disebabkan ketenginan mike tu
anak kecik yang tak bersalah....
yang tak tau ape2 pulak jadi mangse....
budoh punye bapak......

hukumannye....
si laki kene penjaghe (penjara) 40 bulan....
ghasekan (rasakan) mike dok dalam penjaghe (penjara)....
yang pesalahnye dihukom ateh (atas) kesalahan yang lagi hebat daghi (dari) mike....

dan awok haghap (harap) sangat le.....
mike dok dalam tuuu....
bio (biar) banduan lain yang peghosah (perosah), tabuh, balon kamuuu....
baghu (baru) ade akei (akal).....

P/S: Awok bukan bulih kes2 pukoi anak ....apelagi yang sampei mendeghe (mendera)....kalo nak mukoi (pukul) pun bio sebab nak mengajo (mengajar)....bukan nak membunoh....

12 Responses to "Kes Bangang - Bapa "tension gigit anak""

  1. nampak mudah nak buat....
    tapi oghang kalo udah maghah....
    macam2 bulih buat...

    ReplyDelete
  2. huhu sabo je..bila rasional kita bleh kata kita sabar kan..bila kita marah payah dah nak kontrol..sbb tu la byk aya2 Allah sughoh sabo dlm Al-Quran..sbb dia jadikan kita..dia tahu hamba Dia cemana..besar pahalanya org yg sabar..

    ReplyDelete
  3. errr..cik Kalamhati....
    biase yang awok tengok.....
    makin jauh oghang tu daghi Allah....
    makin teghuk le peghangey nye..... itu sebabnye banyak yang awok tengok jenih mukoi anak...mukoi bini....mejoghiti nye jenih tak kenei pun tiko semayang.....aduilaa...macam mane tuuu

    ReplyDelete
  4. ish macam2 hal la...
    emo melampaui batas...
    mmg patot pon kena hukum!!!
    da tau nak pukul anak bini.. jadah ape!!
    egat bantal ka... huhu..
    stress kat tmpat keja la tu..
    xpon kalah judi~wakakaka

    salam,jaga diri hiasi peribadi...

    ReplyDelete
  5. marilah kita bersabar.. sobss... sie kadang2 takleh tahan sabar.. hmm tapi marilah kita cuba... :D

    ReplyDelete
  6. waaahhhh.....cik Gayahspears disini...
    mase kite maghah ....setan paling suke mase niii....
    itu paseinye macam2 bulih jadi mase kite maghah...... kite hebat kalo dapat tahan maghah.....

    ReplyDelete
  7. cik Dni...
    kite kene terai jugak tahan maghah.....sekaghang ni banyak punce kecelakaan disebabkan maghah je mulenye......ishhh...iiishhh...iiiissshhh

    ReplyDelete
  8. me pun tak leh tgk mak or ayah pukul anak kecil, tak sampai hati...kalo jentik skit2 takpe la kan..mmg la budak2 ke mak2 ni nakal tak mo ikut kata suami, tapi.......jgn la sampai memudaratkan....cuba la byk2 beristighfar....ingat Allah~

    ReplyDelete
  9. itu le die cik eMMe...... kalo memukoi tu sebab nak mengajo takpe..... tapi pukoi tu pun bio le berpade..... jangan sampei patah ghiyok....

    ReplyDelete
  10. kakyong cuba klik kat link tu.. x dpt le pulak..

    itu namanya org yg tak leh nak kawal diri.. dr segi psikologi ade term khas utk org mcm ni... tp dr segi bahasanya meang kita panggil org yg tak berakal...

    ReplyDelete
  11. sori Kakyong....link tu dah broken le kot..... sebabnye awok terai pun tak mauuu....tpai kalo kakyong teghuih ke Harian Metro online ade lagi ceghite niii.....

    P/S: jenih oghang otak letak kat lutot

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss