Kes Siti Balqis...


Nak sangat berkawan dengan makhluk alam lain..... nahhh...ambik pintu ke alam lain.... alam lautt....

Anda kenal Siti Balqis???
tahu kisah Siti Baliqis???.....
alaaaa....Siti Balqis.....yang cerita dia selalu keluar paper sekarang ni....
yang selalu bagitahu dia disorok setan, hantu, mahkluk halus....bla..bla..bla....

Penulis bukanlah tidak percaya dengan dunia ghaib ni....
tapi bila selalu sangat kisah dia keluar paper.....
dengan kisah hari ni dia disorok hantu tu....
besok pulak hantu lain yang sorok dia....

maaf cakap....
penulis rasa cerita dia dah makin merepek.....
dan makin tak masuk akal......
dan paper pun satu.....
Harian Metro yang paling suka sangat 'cover' cerita dia ni.....

kalau boleh hari-hari nak keluar cerita dia.....
itu yang makin sensasi tu....
paper arus perdana dah jadi macam paper tabloid....
yang suka keluar cerita-cerita gosip dan publisiti murahan....

kisah terbaru dikatakan dia disorok bunian di Gunung Jerai......
puas le mak bapa dia ni mencari siti balqis ni.....
sudahnya....
Siti Balqis ni dijumpai di Jelebu......

adoilaaa......
rasanya kalau dah perubatan cara tradisional pun tak berjaya juga....
cuba-cubalah perbuatan moden pula.....
ambil pendekatan psikologi....

penulis rasa macam si Siti Balqis ni ada masalah dengan diri dia sendiri ni....
bukan je dengan makhluk halus......
kekekke....
rasanya kalau dengan diri sendiri pun ada masalah.....
makhluk halus pun tak nak berkawan ni....

P/S: balik pada azali...... serah diri pada Allah...

18 Responses to "Kes Siti Balqis..."

  1. tapi siti balkis tu cam pelik la budaknye..me tgk tau baru2 ni tv3 kuar kan citer misteri alam gaib..siap panggil ustaz sarhan tu...meremang lak nengoknye...

    ReplyDelete
  2. entah lah susah nak cakap yg bukan2 tapi yg pastinya kita kena percaya pada -Nya

    ReplyDelete
  3. cik eMMe....
    bukanle awok tak percaye....tapi bile dibeghi liputan terlampo sangat....ceghite die makin jadi tak logik..... dan die pun macam ade amsalah jeee

    ReplyDelete
  4. En Ahmad Shafiq Othaman...
    naseb baek bagi pintu ke laut.....kalo bagi pintu ke kubo tadi????

    ReplyDelete
  5. itu sepatotnye cik Melati.....percaye pade Allah...... jangan pervaye pade bende yg bukan2...kang jatuh syirik ooo...

    ReplyDelete
  6. cik Angahsayang2314...
    itu le ....ape2pun kite kene kembali pade ako umbi kite......balik pade agame..... berseghah dighi pade Allah....... itu yg patotnye....kalo idak itu yg percaye bukan2 tu

    ReplyDelete
  7. Yakin sesgt teman ni yeop.. gulai cerite minah tu terlalu banyok tamboh aji-no-motonye..paham2 la yak..

    ReplyDelete
  8. hurm, tok asal Ganu pom tak amek sgt hal ni, bukan tak percaya, percaya kerna Allah maha berkuasa tp tok hairan lah dgn laporan akhbar, tiap2 hari nak kuar cite tu.. ajak2lah org kembali bertakwa kpd Allah.. kite kena persiap benteng dlm diri kite, baru makhluk lain tak kacau... doakan je balqis cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. Chor.....
    ni jenih yg tambah ajinomoto sampei sebotoi ni.....udah makin meghepek....

    ReplyDelete
  10. Tok Esah...
    itule amsalahnye dengan paper kite..... bende2 yg tak elok ndak ditunjuk selalu...... ceghite pembunohan itu yg jadi muke depan deme...cee tunjok bende2 yg baik selalu....bukanle bermaksud soghokkan bende yg tak baik tu....tapi berpade2 leee.....tak payah bagi publisiti mughah pade bende2 yg takde pekdahnyeee

    ReplyDelete
  11. cite ni dah 10 kali dni cuba taip tapi dek kerana rasa geram melampau dni tak leh nak publish... banyak kali ubah ayat tapi banyak ayat berbaur geram ngan budak ni. sebab beliau wat orang susah hati. satu malaysia lak tu. menipu, pembohong besar. kalau ye pun sakit misteri janganlah susahkan mak bapak, lari dari rumah, tipu pula kenalan. bagus ke pangai gtu? tak bagus kan? pastu bohong pula disorok jin. walhal siap g shopping kat negeri lain. dasyat. geram dni membebel. hu

    ReplyDelete
  12. sabo cik Dni....awok pun geram jugak dengan budak ni...... daghi mule2 kite kesian dekat dia....dah jadi menyampah dengan die sekaghang ni....... menyusahkan mak bapak die.....masyaghakat dengan oghang ghamei je die ni....

    ReplyDelete
  13. Salam, teman tak tau ujung pangka story ni. Kalau nampak tajuk camni teruih tak baca!

    ReplyDelete
  14. Salam juge Kak Halima.....
    tak payah tau ceghite budak ni kak halima....buat nyakit hati je...... ade je ceghite nipu oghang ghameiii

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss