PMR & UPSR 2016




Laaa.....
awok lambat nak komen bende ni.....
ghupeny (rupenye) menteghi (menteri) pelajaran kite...
ade umumkan yang UPSR & PMR bakei beghubah (berubah) bermule 2016...

udah takde lagi format2 macam ni lagi....
takde lagi dah unsor2 pegheksa (periksa) macam ni lagii dahhh....
seghonok (seronok) le bebudak sekaghang (sekarang) ni....

kalo bermule 2016...
maknenye bebudak yang sekaghang (sekarang) ni darjah 3 ato 4 ....
dan dikabokan jugak bahawe PMR tahun 2016 adalah berdasarkan penilaian sekolah....
macam mane tu ...
kene le kite tengok tindakan kementeghian pelajaran....

ini naseb UPSR yang dikabokan Menteghi (menteri) Pelajaran....

"Antara perubahan yang dicadang dalam proses penambahbaikan UPSR, termasuk mengambil kira bidang utama saja dengan 60 peratus penggredan berasaskan akademik terpilih dan baki 40 peratus berteraskan kokurikulum atau sivik.

awok kekadang tu bukan tak suke penambahbaikan....
cumenye bile penambahbaikan yang deme buat tu....
ghupe2 (rupa2nya)rebranding pade bende baghu (baru) ateh (atas) name jee....
perlaksanaan hancoooo......

kamon.... (come on)
buat sehabih baik....
kali ni jangan seperti melepaih (melepas) batuk di tangge jee....
yang jadi mangse bebudak ni nanti....

P/S: naseb baek awok udah lepaih (leaps) sekolah...

4 Responses to "PMR & UPSR 2016"

  1. kite ni generasi UPSR & PMR la kan???....maknenye mude lagi laaaa

    ReplyDelete
  2. makin huru hara la disiplin budok kome.. ni yg bulih harap sesikit ni sebab ade juge deme pikio nok PMR..bile ade exam deme mau juge serius.. ni nok nunggu exam SPM je.. lame beno honeymoon deme.. tp.. 2016 nanti menteri baru kan ?...

    ReplyDelete
  3. tapi awok suke pulak bile deme ghombak PMR..... tapi awok tak setuju bile PMR ni beghasaskan sekolah..... awok cume setuju kalo sistem sekolah sekaghang bukan beghasaskan peperiksaan semate...... tapi teghapkan berorientasikan mase depan deme...... buatkan bebudak kite ni yang bulih berpikighan kritis.....dan dalam mase same jangan sekat bebudak ni .....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss