Catatan Santei Lepaih (lepas) Jumaat

Takpe ape sangat pun ceghite (cerita) kali ni....
sekado nak menceghitekan (menceritakan) kejadian tak disangke tengahari tadi....

ceghitenye macam ni....
lepaih (lepas) semayang Jumaat di Masjid Negeri Ipoh tadi....
awok lepak makan di Medan Seleghe (selera) sebelah Masjid tu....
sambei (sambil) lahap nye awok makan....
sampei (sampai) tak sedo le ade oghang (orang)dudok sebelah awok....

Brader yang dudok sebelah awok ....
sempoi je oghang nye (orangnye)...
pakei pun rileks je.....
tapi awok agak die ni beghisi (berisi).....

die mule tegor awok....
maklomle..awok udah makan takde mane nak nyembang....
ndak2 pulak tadi ade pulak pecei (pecal)...
perghhhh memang meleleh le makan tadi....

ok...berbalik ceghite die tadii...
sembang punye sembang....
terbukak ceghite (cerita) pasei Keghoje (pasal Kerja)....
bulih je dengan selambe die kate die tak keghoje (kerja)....
musykil awok.....betoi ke brader ni....
jadi awok teke le die keghoje (kerja) sendighi (sendiri)....

tepat tekaan awok.....
koghek (korek) punye koghek lagi.....
baghu (baru) le die kabo ape keghoje (kerja) die...
keghoje (kerja)die berkaitan dengan domain & web hosting....

dan die pun udah lame terlibat dengan dengan dunie IT daghi awei 1990an....
dan name company die easy network (awok tak tau eja easy ke...ezzy ke...ezy ke) ....
kome peghonah (pernah) dengo name company ni???

P/S: awok nak ghisik (risik) le ilmu2 IT daghi (dari) brader ni kalo betoi le ape yang die ceghite (cerita)......

2 Responses to "Catatan Santei Lepaih (lepas) Jumaat"

  1. yeop,
    ade ke amik business kad @ contact no nyer... emael ker..??!!

    ReplyDelete
  2. ade......sume awok udah ambik kakyong.....tunggu nak bersogheh lagi je dengan diee.....ilmu die yg banyak tu rugi kalo tak ambik

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss